Information om mig

Om mig

Min verksamhet, erfarenhet och kunskap

Jag heter Sonja Falk och jag kommer från Sjöbo, ungefär 2 mil norr om Ystad i Skåne, men bor numera i Mariestad. Jag är dotter till den framlidna konstnärinnan Hildegard Falk och har tecknat till och från i hela mitt liv. I början av 1990-talet blev jag antagen till Konstskolan Forum i Malmö, men eftersom jag samtidigt fick ett attraktivt jobberbjudande valde jag det istället.

Jag har visat mina teckningar vid Falsterbo Horse Show vid två tillfällen och två av mina kunder är Paula Törnqvist (VM och OS i fälttävlan) vars Monaghan jag fick glädjen att teckna, och Krister Svedberg (årets uppfödare, jag tror det var 2020). Vid samma tid, alltså 1989 - 92, tecknade jag även en del barnporträtt. Ibland funderar jag på att återuppta detta och får jag tillfälle så kommer jag nog att göra ett försök igen.

Efter några års paus återupptog jag tecknandet på våren 2014 då den danske schäferuppfödaren John Nielsen (Team Sajo) gav mig i uppdrag att teckna en kär, avliden hund, och när min underbara schäfertik Jara fick somna in för gott fick sorgen utlopp i ett porträtt i akryl och en helkroppsteckning av min oförglömliga hund.

Sedan en tid tillbaka provar jag även att måla landskap och annat i akryl och målar nu även djurporträtt i denna teknik. 

Hjärtligt välkomna att titta i mitt galleri!


Skapa din hemsida gratis!